BETER ZIEN TIJDENS SPORT: voor IEDEREEN!


Er wordt gezegd dat we niet met onze ogen zien, maar met onze hersenen. Beweging wordt voor 95% bepaald door het zicht. Of beter gezegd, door de informatie die via het zicht aan de hersenen wordt doorgegeven. In vaktaal heet dit "oog-hand coördinatie". 

Beter zicht betekent sneller reageren. ERGO- hogere prestaties. Ongeacht of je snel of langzaam beweegt. Je moet reageren in felle zon of schaduw. Je moet kleine symbolen op je hartslagmeter herkennen. Je moet de bal beoordelen. Of wil je gewoon je mede atleten in de gaten houden. 


SZIOLS sportbrillen bieden de sleutel tot perfecte waarneming. De visuele eisen voor sport en beweging zijn over het algemeen hoog. Verschillende lichtomstandigheden, snelheden, wisselende oppervlakken, sneeuw, regen enz. maken het "zien" er niet gemakkelijker op. De trail, het pad of de weg moet worden herkend en bliksemsnel worden beoordeeld. Een snelle blik op de grond, de pedalen of de ski. Tegelijkertijd moet je de GPS of de hartslagmeter aflezen. En dit alles in een grote verscheidenheid van licht- en zichtomstandigheden. Als je ook nog een visuele afwijking hebt, laat staan varifocale, wordt het nog een grotere uitdaging. Omdat het noodzakelijk is om 3 "zichtzones" scherp, snel en precies te kunnen herkennen. De weg in ca. 5-50m, de ondergrond in ca. 2-3m en het polshorloge/ GPS in ca. 30-50cm afstand. Niet zo gemakkelijk.